GREECE - The Heaven of this World

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΦΡΟΥΡΩΝ 
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΡΑΤΗΣΗΣ.


«Λειτουργούμε με το 40% των οργανικών μας θέσεων»
Μόνο ως συγκλονιστικά θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν τα όσα λέει ο κ. Δημητρόπουλος σχετικά με τα πλαίσια φρούρησης που ισχύουν στις φυλακές Κορυδαλλού.

Οι φυλακές είναι εξαιρετικά εκτεθειμένες καθώς εργάζεται σε αυτές 60% λιγότερο προσωπικό από ότι θα έπρεπε κανονικά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός ότι ενώ κανονικά θα έπρεπε να φρουρούν τον Κορυδαλλό 500 άτομα, αυτή τη στιγμή εργάζονται μόνο 211!
«Το ότι δεν έχουμε προβλήματα αποδράσεων οφείλεται στη τύχη και στο φιλότιμο μας»
Στην τύχη και στο φιλότιμο των φρουρών που με αυτοθυσία και αυταπάρνηση επιτελούν το καθήκον τους, αποδίδεται από τον κ. Δημητρόπουλο το γεγονός πως δεν γίνονται συχνά απόπειρες απόδρασης. Παράλληλα, επισημαίνει πως υπάρχει άμεση ανάγκη να ενισχυθεί το δυναμικό προσωπικό της φρούρησης καθώς οι εξωτερικοί φρουροί αναγκάζονται να εργάζονται χωρίς ρεπό με αποτέλεσμα να πέφτουν οι αντοχές τους και να εκτίθενται σε κίνδυνο.
«Τα κύρια προβλήματα των φυλακών είναι ο συνωστισμός και ο απαρχαιωμένος εξοπλισμός»
Όταν η συζήτηση αρχίζει να περιστρέφεται γύρω από τις συνθήκες που λειτουργούν οι φυλακές, ο κ. Δημητρόπουλος χωρίς να «μασάει» τα λόγια του υπογραμμίζει πως το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχουν οι φυλακές είναι ο συνωστισμός και ο απαρχαιωμένος εξοπλισμός που διαθέτουν οι φύλακες.

Εν συνεχεία, μας εξηγεί πως το τελευταίο διάστημα υπάρχει πρόβλημα τροφοδοσίας και παροχής φαρμάκων στους φυλακισμένους γεγονός το οποίο οξύνει τα πνεύματα εντός των φυλακών και εξοργίζει τους κρατουμένους. Δεν διστάζει δε να μας αποκαλύψει πως πρόσφατα άκουσε πως στις γυναικείες φυλακές υπήρξε αναταραχή λόγω των πενιχρών γευμάτων που προσφέρονται στις κρατούμενες.
«Το νοσοκομείο κρατουμένων των φυλακών υπολειτουργεί»
Την ανάγκη να διαμορφωθούν ειδικές πτέρυγες κρατουμένων στα νοσοκομεία υπογραμμίζει ο γενικός γραμματέας της ΠΟΥΕΦ τονίζοντας πως με τις παρούσες συνθήκες μπαίνει σε κίνδυνο τόσο η ζωή των πολιτών όσο και η ζωή του νοσηλευτικού προσωπικού. Και αυτό γιατί όταν παραστεί ανάγκη νοσηλείας ενός κρατουμένου και με δεδομένο το γεγονός ότι το νοσοκομείο κρατουμένων των φυλακών υπολειτουργεί, ο κρατούμενος διακομίζεται σε όποιο νοσοκομείο διανυκτερεύει νοσηλευόμενος σε κοινούς θαλάμους μαζί με πολίτες.
«Έχουμε υποστεί 40% μείωση στις αποδοχές μας»
Η συζήτηση έφτασε και στα οικονομικά των εργαζομένων με τον κ.Δημητρόπουλο να κάνει λόγο για κατάντια όταν αναφέρεται στις οικονομικές περικοπές που έχει υποστεί η υπηρεσία του τον τελευταίο διάστημα. Με τους μισθούς συνεχώς να μειώνονται και τους φόρους συνεχώς να αυξάνονται μας εξηγεί πως οι εξωτερικοί φρουροί οδηγούνται σε αδιέξοδο και σε απελπισία.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως το κράτος οφείλει σε μερικούς από αυτούς 13 με 14.000 ρεπό ενώ βάση μιας κατάστασης που παρουσιάζεται παρακάτω δεν είναι λίγοι οι εργαζόμενοι που λαμβάνουν λιγότερα από 500-600 ευρώ το μήνα. Επιπροσθέτως, υπάρχουν φυλακές που οι εργαζόμενοι έχουν να πληρωθούν 8-9 μήνες με αποτέλεσμα να αποπροσανατολίζονται και να μην είναι συγκεντρωμένοι στο καθήκον τους.
Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: