GREECE - The Heaven of this World

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011


Φυλακές και κοινωνία τα πώς και τα γιατί

E-mailΕκτύπωσηPDF
Share
eglima
Η Ελλάδα περνάει κρίση σε όλα τα επίπεδα και αυτό φαίνεται από την εικόνα που έχει διαμορφωθεί στην εγκληματική συμπεριφορά της ίδιας της κοινωνίας! Διμιουργείτε μια δεύτερη κοινωνία μέσα στις φυλακές και όλοι σφυρίζουν αδιάφορα.
Καθημερινό φαινόμενο  φοροδιαφυγή, ληστείες, κλοπές, βιασμοί και δολοφονίες σε σημείο τόσο ανησυχητικά που τα βλέπουμε και τα διαβάζουμε από συνήθεια, λες και το έγκλημα το έχουμε βάλει στο πετσί μας!
Λύσεις υπάρχουν αλλά η ασφάλεια του πολίτη έρχεται δεύτερη μετά από την πολιτική λιτότητας! Κόβουν τους μισθούς  και τις συντάξεις, παίρνοντας καθαρό χρήμα από την αγορά για να τα δώσουν στους δανειστές μας, αδιαφορώντας αν η κοινωνία μπορεί να επιβιώσει και αυτό βουλιάζει την οικονομία μαζί με τα ήθη μας.
Οι φυλακές ένας αντεστραμένος καθρέπτης της κοινωνίας και οι εργαζόμενοι εκεί αιμοραγούν χωρίς ηθικό εξαθλιωμένοι οικονομικά και ηθικά βλέπουν να φορτώνονται ένα νέο  τσουνάμι εγκληματικότητας καθώς η υπόλοιπη κοινωνία μαραζώνει στις φοροεπιδρομές , στην ανεργία και στην οικονομική και ηθική τους εξόντωση!
Οι εξωτερικοί φρουροί στις φυλακές δέχτηκαν μείωση ίση με το 50% των αποδοχών τους, μείωση των νυχτερινών και των υπερωριών τους και απλήρωτοι για αυτά εδώ και μήνες! Τους αντιμετώπισαν  σαν να ήταν υπάλληλοι τρίτης κατηγορίας με υποσχέσεις για την άμεση δικαίωση και εξορθολόγιση των μισθών τους την ώρα που ο κίνδυνος έχει πολλαπλασιαστεί, και το έγκλημα να αυξάνετε κάθε μέρα! Η ασφάλεια στις φυλακές και η οικονομικη και ηθική κατάπτωση των εξωτερικών φρουρών στον βωμό της οικονομικής κρίσης...
Από την άλλη μεριά μειώσεις στους εκπαιδευτικούς και σχολεία που υπολειτουργούν... Η νέα γενιά να μην έχει καν να αγοράσει το κολατσιό την ώρα του σχολείου, με λιποθυμίες και υποσιτισμό! Σχολεία να ανοίγουν χωρίς βιβλία και τους εκπαιδευτικούς χωρίς ηθικό και χρήματα να προσπαθούν να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό.
Φυλακές από την μία σχολεία από την άλλη μεριά... Ναδίρ και ζενίθ σε όλο τους το μεγαλείο σε μια κοινωνία που έχει χάσει την ελπίδα και το όραμα της είναι χρέος της πολιτείας να μεριμνήσει για τους 2 αυτούς κλάδους που η ίδια έβαλε στην εξαθλίωση...
 Η ασφάλεια και η μόρφωση του πολίτη είναι συνταγματικά δικαιώματα και δεν έχει κανένας το δικαίωμα να παίζει με την τιμή και την αξιοπρέπεια των ελλήνων πολιτών!

SokNews.com
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια: