GREECE - The Heaven of this World

Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2008

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ
ΦΡΟΥΡΗΣΗΣ (Π.Ο.Υ.Ε.Φ.) Κορυδαλλός 11/11/2008
Αρ. Πρωτ.: 377
Γραφεία:
Σολωμού 2 Κορυδαλλός
Τηλέφωνα επικοινωνίας:
2104958388
2104958588
Διεύθυνση Αλληλογραφίας:
Ταχυδρομικό γραφείο 1
Ταχυδρομική θυρίδα 91520
Τ.Κ. 18101 Κορυδαλλός
website: www.poyef.gr
e-mail: ds@poyef.gr ΠΡΟΣ: Πρωτοβάθμιες Ενώσεις Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης


ΘΕΜΑ: Ενημερωτικό σημείωμα, σχετικά με τις διεκδικήσεις της Π.Ο.Υ.Ε.Φ.




Κύριε πρόεδρε, κύριοι συνάδελφοι,
Η διοίκηση της ομοσπονδίας μας, το τελευταίο διάστημα, συναντήθηκε πολλάκις με την πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία και συζήτησε διεξοδικά το διεκδικητικό πλαίσιο της συνδικαλιστικής μας οργάνωσης, όπως αυτό ισχύει μετά την έγκριση του, από το Πανελλαδικό Συνέδριο της Π.Ο.Υ.Ε.Φ.
Το διεκδικητικό μας πλαίσιο, παρουσιάζει σημαντικές εξελίξεις σε πολλά από τα σημεία του. Συγκεκριμένα:

1. Η νομοθετική διάταξη που προβλέπει ότι «σε περίπτωση θανάτου συναδέλφου εν ώρα υπηρεσίας, η σύζυγος ή το τέκνο ή αδελφός/αδελφή του αποθανόντος θα διορίζεται σε οργανική θέση του Υπουργείου Δικαιοσύνης», βελτιώνεται περαιτέρω και εισάγεται στο επόμενο νομοσχέδιο που θα καταθέσει το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Η βελτίωση, αφορά, ότι η εν λόγω διάταξη θα ισχύει και στην περίπτωση ολικής αναπηρίας (67% και άνω).

2. Στο ίδιο νομοσχέδιο προβλέπεται ότι η 16η Οκτωβρίου, ημέρα εορτής του Αγίου Λογγίνου, προστάτη των Εξωτερικών Φρουρών των Κ.Κ., θα είναι εορταστική αργία για την υπηρεσία μας.

3. Η διαδικασία αγοράς ατομικού οπλισμού από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, θα ξεκινήσει στο επόμενο διάστημα. Μεταβατικά, μέχρι την προμήθεια του ατομικού οπλισμού, η διοίκηση της Ομοσπονδίας μετά από επαφές με την ηγεσία των Υπουργείων Δικαιοσύνης και Εσωτερικών, επιδίωξε και κατάφερε τον δανεισμό μεγάλου αριθμού ατομικών όπλων από την ΕΛ.ΑΣ. Ο οπλισμός αυτός, αφορά την προμήθεια αρκετών όπλων (κυρίως περιστρόφων αναλόγων αυτών που διαθέτει η ΕΛ.ΑΣ.), τα οποία θα διανεμηθούν σε ατομική βάση, στο σύνολο των εξωτερικών φρουρών που δεν διαθέτουν ιδιωτικό ατομικό οπλισμό. Η χορήγηση τους θα ξεκινήσει άμεσα, τις επόμενες εβδομάδες, και μετά από αυτή την εξέλιξη το σύνολο των εξωτερικών φρουρών (και οι νέοι συνάδελφοι), θα διαθέτει ατομικό οπλισμό και θα σταματήσει αυτή η ιδιότυπη χρέωση και αποχρέωση του οπλισμού, που συμβαίνει σήμερα. Οι συνάδελφοι, θα κληθούν από την διοίκηση των Φρουρών και θα χρεωθούν οπλισμό, σφαίρες και παρελκόμενα. Φυσικά, όπως προαναφέραμε, η χρέωση του οπλισμού αυτού, αποτελεί μια μεταβατική λύση, έως την αγορά και χρέωση του ιδιωτικού ατομικού οπλισμού του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

4. Επιπλέον, η τροποποιημένη Κ.Υ.Α. του ατομικού ιδιωτικού οπλισμού έχει ολοκληρωθεί από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, μετά την επεξεργασία των προτάσεων μας και έχει αποσταλεί στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Εσωτερικών. Οι τροποποιήσεις που προτείνονται είναι οι ακόλουθες:
α) μείωση του ελαχίστου χρόνου υπηρεσίας, που έχει δικαίωμα να αγοράσει ατομικό όπλο ο εξωτερικός φρουρός, από τα δύο χρόνια στους πέντε μήνες (δηλαδή μετά το πέρας της εισαγωγικής εκπαίδευσης),
β) δικαίωμα αγοράς πλέον του ενός ατομικού ιδιωτικού όπλου,
γ) κατάργηση της διάταξης που δεσμεύει την αγορά σε πιστόλι μόνο εννέα (9) χιλιοστών,
δ) κατάργηση της διάταξης που περιορίζει την διάρκεια της οπλοφορίας (από και προς την υπηρεσία, κ.α.).
ε) αύξηση των φυσιγγίων ανά όπλο, από πενήντα σε διακόσια, κ.α.

5. Εγκρίθηκε η μετεκπαίδευση των εξωτερικών φρουρών για το έτος 2009. Στις αρχές του έτους, θα πραγματοποιηθεί μετεκπαίδευση με την σύμπραξη εκπαιδευτών της ΕΛ.ΑΣ. στις κατά τόπους υπηρεσίες.

6. Έχει ολοκληρωθεί ή ξεκινήσει παραλαβή από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, υλικών και μέσων της Υπηρεσίας Εξωτερικής Φρούρησης. Συγκεκριμένα, χημικές χειροβομβίδες, αλεξίσφαιρα γιλέκα, ψηφιακοί φορητοί ασύρματοι, στολές και υποδήματα, έχουν παραδοθεί ή θα παραδοθούν το επόμενο διάστημα και θα διανεμηθούν στις υπηρεσίες εξωτερικής φρούρησης.

7. Η υπηρεσιακή ηγεσία, εκτιμά ότι η προκήρυξη πρόσληψης των εκατό (100) νέων συναδέλφων, θα ανακοινωθεί μέχρι τα τέλη του έτους . Η ομοσπονδία μας έχει ζητήσει εγγράφως να ενισχυθούν σημαντικά συγκεκριμένες υπηρεσίες με αισθητή έλλειψη προσωπικού όπως π.χ. Κορυδαλλός κ.α. 

                                                  ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
                                                         ΓΙΑ ΤΟ
                                      ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

                      -Ο-                                                                                      -Ο-    
              ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
       ΚΩΣΤΙΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                              ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ





Δεν υπάρχουν σχόλια: