GREECE - The Heaven of this World

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012


Ανάσα για τους δανειολήπτες!- «Κουρεύονται» τα δάνεια!
Μυστικό σχέδιο για «κούρεμα» των δανείων που έχουν χτυπήσει «κόκκινο» αλλά και για μείωση των δόσεων και παράταση του χρόνου αποπληρωμής τους, έχει στα σκαριά η ελληνική κυβέρνηση.

Την αρχή, έκανε ο Ευάγγελος Βενιζέλος  με το «κούρεμα» των στεγαστικών δανείων των δημοσίων υπαλλήλων.Τώρα, έπεται και συνέχεια, η οποία αναμένεται να δώσει μεγάλη «ανάσα» σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά που δεν μπορούν να πληρώσουν τα δάνεια τους.

Όπως διαβάζουμε στο «Έθνος», στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκεται το μυστικό σχέδιο που έχει προτείνει στο Υπουργείο Οικονομικών αλλά και στη Διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος, η μεγάλη αμερικανική εταιρία Bain.

Τι προβλέπει τώρα αυτό το σχέδιο:

Aρχικά, στόχος είναι να «κουρευτούν» τα δάνεια των επιχειρήσεων που βρίσκονται σε «κόκκινο» συναγερμό. Αυτό σημαίνει πως θα διαγραφεί μέρος των χρεών τους, με κύριο σκοπό να μπορέσουν να ανακάμψουν και να επιστρέψουν στην αγορά δυναμικά. Αυτό υπολογίζεται να γίνει μέσα στο 2012.

Στη συνέχεια, το σχέδιο αναμένεται να προχωρήσει και στην κατανάλωση, με «κούρεμα» τόσο των στεγαστικών όσο και των καταναλωτικών δανείων στα νοικοκυριά.

Περιλαμβάνει μείωση της μηνιαίας δόσης, παράταση του χρόνου αποπληρωμής, περίοδο χάριτος για ορισμένες ομάδες πληθυσμού, αλλά και «κούρεμα» τόσο του κεφαλαίου όσο και των τόκων τους!

Οι νέες ρυθμίσεις αναμένεται να δώσουν πολύ μεγάλη οικονομική ανάσα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, την ώρα που σπάει κάθε ρεκόρ η στάση πληρωμών.

Πλέον, τα «κόκκινα» δάνεια παίρνουν διαστάσεις χιονοστιβάδας, ενώ μόνο για το πρώτο τρίμηνο του 2012, κοντά στα 40 δις. ευρώ έχουν χτυπήσει «κόκκινο», την ώρα που το 2011 ο αριθμός αυτός ήταν 35 δις, και το 2010 25 δις.

Χαρακτηριστικό είναι πως πάνω από 500.000 νοικοκυριά καθυστερούν 1-3 μήνες να πληρώσουν τη μηνιαία δόση τους, ενώ άλλα 50.000 νοικοκυριά δεν μπορούν καν να την πληρώσουν και έχουνσταματήσει τελείως!
www.star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: