GREECE - The Heaven of this World

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Επαναλαμβανόμενες τετράωρες απεργιακές κινητοποιήσεις από 25 έως και 27 Ιαν 2012 της Υ.Ε.Φ.Κ.Κ. Αλι

Επαναλαμβανόμενες τετράωρες απεργιακές κινητοποιήσεις από 25 έως και 27 Ιαν 2012 της Υ.Ε.Φ.Κ.Κ. Αλι

Επαναλαμβανόμενες τετράωρες απεργιακές κινητοποιήσεις από 25 έως και 27 Ιαν 2012 της Υ.Ε.Φ.Κ.Κ. Αλι

E-mailΕκτύπωσηPDF
Το Σωματείο Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης του Καταστήματος Κράτησης Αλικαρνασσού (Σ.Υ.Ε.Φ.Κ.Κ.Α.),
μετά από συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, αποφάσισε την συνέχιση των τετράωρων απεργιακών κινητοποιήσεων από Τετάρτη 25 έως και την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012 και κατά τις ώρες 08:30-12:30 και 14:00-18:00.
Η απόφαση για συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων είναι μονόδρομος μετά την εφαρμογή του νέου μισθολογίου και βαθμολογίου στο οποίο οι εξωτερικοί φρουροί αν και ένστολοι και ένοπλοι αντιμετωπίζονται σαν υπάλληλοι γραφείου, ενώ τα επίπεδα ασφαλείας του καταστήματος κράτησης Αλικαρνασσού, έχουν μειωθεί δραματικά.
Οι στάσεις πραγματοποιούνται για τους παρακάτω λόγους:
1. Ασφάλεια καταστήματος. Η προκλητική στάση της πολιτείας, η οποία αντιμετωπίζει την υπηρεσία μας με μαθηματική προσέγγιση, προβαίνοντας σε οριζόντιες περικοπές δαπανών, έχει οδηγήσει σε μείωση των επιπέδων ασφαλείας σε τόσο χαμηλά επίπεδα, που δεν έχουν προηγούμενο.
2. Εξαίρεση της υπηρεσίας μας από τον περιορισμό του 1 προς 10 και άμεσες προσλήψεις εξωτερικών φρουρών για κάλυψη θέσεων που παραμένουν κενές.
3. Εξαίρεση της υπηρεσίας μας από τις περικοπές δαπανών, στις αποζημιώσεις νυχτερινών και αργιών.
4. Μισθολόγιο: α) Προστασία εισοδήματος. β) Καθιέρωση ειδικού μισθολογίου-ειδικών επιδομάτων λόγω της ιδιαίτερης αλλά και επικίνδυνης εργασίας μας. Είμαστε ίσως η μοναδική υπηρεσία που έχουμε απολέσει άνω του 40% του εισοδήματός μας.
5. Η ίδρυση του εφετείου ανατολικής Κρήτης, έχει διπλασιάσει των όγκο εργασίας της Υ.Ε.Φ.Κ.Κ. Αλικαρνασσού, την ίδια ώρα που η δύναμη της εξωτερικής φρουράς παραμένει στα ίδια χαμηλά επίπεδα (46 εξωτερικών φρουρών αντί 94 εξωτερικών φρουρών) και η αποδοχές των εξωτερικών φρουρών έχουν μειωθεί στο μισό.
Προσωπικό ασφαλείας της Εξωτερικής Φρουράς του Κ.Κ. Αλικαρνασσού, ορίζεται το σύνολο του παρόντος προσωπικού, καθώς λόγω της ελλείψεως προσωπικού και των κενών ασφαλείας δεν δύναται να μειωθεί περισσότερο.
Τις ημέρες και ώρες των στάσεων εργασίας, δεν θα εκτελεστεί καμία μεταγωγή κρατουμένων στα δικαστήρια εκτός αν συντρέχει παρέλευση 18μήνου καθώς και στα νοσοκομεία, εκτός αν κινδυνεύει η ζωή του κρατούμενου. Επίσης δεν θα συμμετάσχουμε σε καμία μορφή φρούρησης κρατουμένων στα δικαστήρια, πλην της παρέλευσης 18μήνου. Τέλος, δεν θα πραγματοποιούνται επισκεπτήρια στα νοσοκομεία (ούτε συγγενών, ούτε συνηγόρων).
Το διοικητικό συμβούλιο, είναι στην διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία.
ΓΙΑ ΤΟ Δ. Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΥΚΙΩΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΙΑΛΟΥΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: