GREECE - The Heaven of this World

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ
Δ.Φ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ & Α.Φ. ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ
Οδός Πολυζωίδη & Τερτσέτη
Ν.Ιωνία Θες/νίκης ΤΚ57008
Τηλ-Fax: 2311241557 - Email: eyefthΑΤgmail.com

Αρ.Πρωτ. 014/12

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 20 Ιανουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ : Επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις από 26/01 έως 03/02/2012

Όπως έχουμε προειδοποιήσει, η στάση μας κλιμακώνεται. Η υπομονή μας έχει ήδη εξαντληθεί, καθότι δεν βαλλόμαστε πλέον απλώς ως εργαζόμενοι.
Σας ενημερώνουμε ότι κατόπιν εξουσιοδοτήσεως από την έκτακτη Γενική Συνέλευση που έλαβε χώρα την 20/01/2012 με θέματα όλα όσα αφορούν την Εξωτερική Φρουρά, την ασφάλεια των Φυλακών αλλά και του κοινωνικού συνόλου γενικότερα, σε συγχρονισμό με τους συναδέλφους της Ένωσης Υπαλλήλων Δικαστικής Φυλακής Θεσσαλονίκης που βιώνουν όμοια προβλήματα, κηρύξαμε επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις όπως παρακάτω:
- 24ωρη απεργία την Πέμπτη 26/01/2012
- 48ωρη απεργία από Τρίτη 31/01/2012 έως και Τετάρτη 01/02/2012
- Τρίωρη στάση εργασίας την Παρασκευή 03/02/2012 ώρες 8:00-11:00

Οι κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται για:

- Ασφάλεια Καταστήματος: Παρά τις λεπτομερείς ενημερώσεις και αλλεπάλληλες προειδοποιήσεις μας προς τις προϊστάμενες αρχές του Υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, παρά την φαινομενική κατανόηση του κρίσιμου αυτού θέματος, η κατάσταση της περιμετρικής ασφάλειας του Γενικού Καταστήματος Κράτησης Θεσσαλονίκης (όπως και σε όλες τις Φυλακές) τις νύχτες όπως και τις αργίες παραμένει προκλητικά και επικίνδυνα ανεπαρκής. Ανάλογα τραγικές είναι οι συνθήκες φύλαξης στα Νοσοκομεία της πόλης. Όπως όλες οι Φυλακές έτσι και η Θεσσαλονίκη έχει τις ιδιαιτερότητές της οι οποίες δεν φαίνεται ότι λαμβάνονται υπόψη.
Φτάσαμε σε σημείο να γίνεται αδύνατη η εκτέλεση απλών περιπολιών, αλλά και η υποστήριξη της Φυλακής εντός-εκτός σε έκτακτα περιστατικά, να μένουμε για μεγάλες περιόδους από καύσιμα κίνησης, να διαθέτουμε προβληματικά λόγω παλαίωσης αλλά και ανεπισκεύαστα οχήματα, φθαρμένο και ανεπαρκή εξοπλισμό, με σταθερό πρόσχημα την οικονομική κρίση.
Η ένοπλη εγκληματικότητα αυξάνεται ραγδαία, οι προειδοποιήσεις για χτυπήματα σε Καταστήματα Κράτησης υπαρκτές, αλλά τα κενά ασφαλείας εξακολουθούν να είναι ακάλυπτα. Οι Εξωτερικοί Φρουροί χρειάζεται να βρίσκονται σε εξαντλητική ετοιμότητα 24 ώρες το 24ωρο αλλά δεν είναι και υπεράνθρωποι.

- Έμπρακτη αναγνώριση της ιδιαίτερης φύσης της εργασίας μας και διαχωρισμός της από τον υπόλοιπο Δημόσιο Τομέα, διότι:
α) Το επάγγελμά μας ανήκει στα πλέον επικίνδυνα και ανθυγιεινά, γι αυτό και ανήκει στα «ανεπιθύμητα», κατά συνέπεια απαιτεί ανταμοιβή που να διασφαλίζει το ηθικό μας.
β) Επιπλέον, τα καθήκοντά μας αντιστοιχούν με καθήκοντα Σωμάτων Ασφαλείας, κάτι που εκφράζεται ευθέως και από τον Κανονισμό μας.
γ) Η εργασία μας αποτελεί αδιάλειπτο λειτούργημα, εξίσου απαραίτητο και απαιτητό 24 ώρες την ημέρα, 365 μέρες τον χρόνο. Δεν έχουμε γιορτές, παύσεις, διαλείμματα, ενώ η κάθε ολιγωρία μας δύναται να αποδειχθεί καταστροφική. Πρακτικά, λόγω φύσεως εργασίας, αδυνατούμε να απεργήσουμε.

- Εξαίρεση της Υπηρεσίας μας τόσο από την απαγόρευση όσο και από τον κανόνα 1 προς 10 στις προσλήψεις στο Δημόσιο προκειμένου να καλυφθούν τα εμφανή κενά ασφαλείας και όχι μόνο. Δεν είναι δυνατόν να ανακοινώνονται προθέσεις για ενάρξεις λειτουργίας νέων φυλακών ή νέων πτερύγων και να υπάρχει εξαίρεση στις προσλήψεις προσωπικού Εξωτερικής Φρούρησης, ενώ έχουν διατυπωθεί ήδη εγγράφως μέχρι και από επίσημα χείλη μέσα στην Βουλή τόσο η έλλειψη προσωπικού όσο και τα κενά ασφαλείας.
Να δοθούν κίνητρα και να προωθηθούν μετατάξεις υπαλλήλων από δημόσιους οργανισμούς που καταργούνται ή συγχωνεύονται.

- Νυχτερινά και Εξαιρέσιμα: Επιβάλλεται η απελευθέρωση του κονδυλίου ωρών αποζημίωσης Νυχτερινών-Εξαιρέσιμων από τον περιορισμό που έχει τεθεί για τον λοιπό Δημόσιο τομέα. Είναι πρωταρχική πηγή δεινών για την ασφάλεια των Καταστημάτων Κράτησης άρα και της Δημόσιας Ασφάλειας, καθότι δεν δικαιολογείται ουδεμία μείωση της ασφάλειας τις νύχτες ή τις αργίες.

- Μισθολόγιο: α) Προστασία εισοδήματος. β) Καθιέρωση ειδικού μισθολογίου-ειδικών επιδομάτων λόγω της ιδιαίτερης αλλά και επικίνδυνης εργασίας μας. Είμαστε ίσως η μοναδική υπηρεσία που έχουμε απολέσει άνω του 40% του εισοδήματός μας.
Η οικονομική κρίση σε συνδυασμό με τις πολιτικές αποφάσεις τερατώδους μείωσης του εισοδήματός μας, αγνοώντας πολλές παραμέτρους του καθημερινού μας βίου, έχει ήδη επιβαρύνει τις ζωές μας σε εκτός λογικής ρυθμούς επιβίωσης και πέραν κάθε αντοχής μας, προσφέροντάς μας αδιέξοδο παρόν και δυσοίωνο μέλλον.

- Εκπαίδευση-Εξοπλισμός-Ενδυμασία: Είναι τα τρία χαρακτηριστικά στοιχεία χωρίς τα οποία είναι ανέφικτη η αποτελεσματικότητά μας, αλλά εδώ και πολλά χρόνια έχουν αφεθεί στην δική μας πρωτοβουλία ενώ πληρώνονται με ατομικά μας έξοδα. Είναι προφανές ότι με τον σημερινό μισθό πείνας δεν θα καταφέρουμε να τα διατηρήσουμε. Ταυτόχρονα, η Σχολή Βαθμοφόρων Εξωτερικής Φύλαξης, εξακολουθεί να μην εκκινεί την λειτουργία της, διαιωνίζοντας την έλλειψη βαθμοφόρων μας.

- Αξιοπρέπεια: Είμαστε έντιμοι πολίτες, εργαζόμαστε με συνείδηση καθηκόντων και αποδεδειγμένη αυταπάρνηση, φρουρούμε αδιαλείπτως την Ελληνική Κοινωνία. Εκτελούμε 24ωρη ένοπλη και ένστολη υπηρεσία ασφαλείας. Ταυτόχρονα εργαζόμαστε σε άθλιες συνθήκες ενώ πλέον αδυνατούμε να συντηρήσουμε τις οικογένειές μας, πράγματα που προσβάλουν το ηθικό μας και τελικά εγείρουν ένστικτα επιβίωσης.

Προσωπικό ασφαλείας της Εξωτερικής Φρουράς του Γ.Κ.Κ. Θεσσαλονίκης και του Α.Κ.Κ. Κασσάνδρας, ορίζεται το σύνολο του παρόντος προσωπικού, καθώς λόγω της ελλείψεως προσωπικού και των κενών ασφαλείας δεν δύναται να μειωθεί περισσότερο.
Κατά την διάρκεια των κινητοποιήσεων, δεν θα εκτελεστεί καμία μεταγωγή κρατουμένων στα δικαστήρια εκτός αν συντρέχει παρέλευση 18μήνου καθώς και στα νοσοκομεία, εκτός αν κινδυνεύει η ζωή του κρατούμενου. Επίσης δεν θα συμμετάσχουμε σε καμία μορφή φρούρησης κρατουμένων στα δικαστήρια, πλην της παρέλευσης 18μήνου. Τέλος, δεν θα πραγματοποιούνται επισκεπτήρια στα νοσοκομεία (ούτε συγγενών, ούτε συνηγόρων).

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος - Ο Γενικός Γραμματέας

Ντουράκογλου Γεώργιος - Αναστασιάδης Νικόλαος

Δεν υπάρχουν σχόλια: