GREECE - The Heaven of this World

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΗΣΗΣ 
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ TPIΠOΛHΣ 
Τ.Κ.: 22100 - TPΙΠOΛH ΤΗΛ.- ΦΑΞ: 2710-223935 
TPΙΠOΛH 26/01/2012 
ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 
ΠΡΟΣ: Κ. Δ/ντή Καταστήµατος Κράτησης Τρίπολης 
ΚΟΙΝ: 1) Κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης 
2) Κ. Δ/ντή ΤΕΦΚΚ Τρίπολης 
3) Δικηγορικό Σύλλογο Τρίπολης 
4) Ένωση Υπαλλήλων Κ. Κ. Τρίπολης 
5)ΔΥΕΦΚΚ 
6)ΠΟΥΕΦ 

ΘΕΜΑ: «Κήρυξη 48ωρης απεργίας την Πέµπτη και Παρασκευή 2-3 Φεβρουαρίου 2012»

Σας ενηµερώνουµε ότι έπειτα από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, το Σωµατείο της Εξωτερικής Φρουράς του Καταστήµατος Κράτησης Τρίπολης κηρύσσει 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Πέµπτη 02/0212012 και την Παρασκευή 03/0212011. 
Η απόφαση για συνέχιση των κινητοποιήσεων είναι µονόδροµος µετά την εφαρµογή του νέου µισθολογίου και βαθµολογίου στο οποίο οι εξωτερικοί φρουροί αν και ένστολοι και ένοπλοι αντιµετωπίζονται σαν υπάλληλοι γραφείου. 
Οι κινητοποιήσεις πραγµατοποιούνται για: 
1) Ασφάλεια καταστήµατος Παρά τις έγγραφες και προφορικές αναφορές µας παρατηρούνται κενά ασφαλείας στο κατάστηµά µας τα οποία προκύπτουν από την ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισµό (κάµερες ασφαλείας, ανιχνευτές κίνησης, απαρχαιωµένα όπλα, περιορισµένος αριθµός αλεξίσφαιρων γιλέκων κ.α.), κυρίως όµως από την ελλιπή φύλαξη του καταστήµατος κατά τις νύχτες και τις αργίες λόγω περικοπής των κονδυλίων αποζηµίωσης νυχτερινής και «εξαιρέσιµης» εργασίας. 
Επιπλέον γίνονται ελλιπείς µηχανικοί έλεγχοι στα υπηρεσιακά αυτοκίνητα του καταστήµατος µε αποτέλεσµα άλλες φορές να είναι ακινητοποιηµένα και άλλες να ρισκάρουµε τις ζωές µας κατά την εκτέλεση των µεταγωγών. 
2) Μισθολόγιο: α)Προστασία εισοδήµατος. β) Καθιέρωση ειδικού µισθολογίου-ειδικών επιδοµάτων λόγω της ιδιαίτερης αλλά και επικίνδυνης εργασίας µας. Είµαστε ίσως η µοναδική υπηρεσία που έχουµε απολέσει άνω του 40% του εισοδήµατός µας. 
Η οικονοµική κρίση σε συνδυασµό µε τις πολιτικές αποφάσεις τερατώδους µείωσης του εισοδήµατός µας, αγνοώντας πολλές παραµέτρους του καθηµερινού µας βίου, έχει ήδη επιβαρύνει τις ζωές µας σε εκτός λογικής ρυθµούς επιβίωσης και πέραν κάθε αντοχής µας, προσφέροντάς µας αδιέξοδο παρόν και δυσοίωνο µέλλον. 
3) Έµπρακτη αναγνώριση της ιδιαίτερης φύσης της εργασίας µας και διαχωρισµός της από τον υπόλοιπο Δηµόσιο Τοµέα, διότι: 
α) Το επάγγελµά µας ανήκει στα πλέον επικίνδυνα και ανθυγιεινά, γι αυτό και ανήκει στα «ανεπιθύµητα», κατά συνέπεια απαιτεί ανταµοιβή που να διασφαλίζει το ηθικό µας. 
β) Επιπλέον, τα καθήκοντά µας αντιστοιχούν µε καθήκοντα Σωµάτων Ασφαλείας, κάτι που εκφράζεται ευθέως και από τον Κανονισµό µας. γ) Η εργασία µας αποτελεί αδιάλειπτο λειτούργηµα, εξίσου απαραίτητο και απαιτητό 24 ώρες την ηµέρα, 365 µέρες τον χρόνο. Δεν έχουµε γιορτές, παύσεις, διαλείµµατα, ενώ η κάθε ολιγωρία µας δύναται να αποδειχθεί καταστροφική. Πρακτικά, λόγω φύσεως εργασίαξ, αδυνατούµε να απεργήσουµε. 
4) Εξαίρεση της Υπηρεσίας µας τόσο από την απαγόρευση όσο και από τον κανόνα 1 προς 10 στις προσλήψεις στο Δηµόσιο προκειµένου να καλυφθούν τα εµφανή κενά ασφαλείας και όχι µόνο. 
5) Νυχτερινά και Εξαιρέσιµα: Επιβάλλεται η απελευθέρωση του κονδυλίου ωρών αποζηµίωσης Νυχτερινών-Εξαιρέσιµων από τον περιορισµό που έχει τεθεί για τον λοιπό Δηµόσιο τοµέα. Είναι πρωταρχική πηγή δεινών για την ασφάλεια των Καταστηµάτων Κράτησης άρα και της Δηµόσιας Ασφάλειας, καθότι δεν δικαιολογείται ουδεµία µείωση της ασφάλειας τις νύχτες ή τις αργίες. 
6) Άµεση καταβολή των δεδουλευµένων. Μας οφείλεται δεδουλευµένη εργασία ήδη από το 2007!!!! 
Κατά την διάρκεια των κινητοποιήσεων, δεν θα εκτελεστεί καµία µεταγωγή κρατουµένων στα δικαστήρια εκτός αν συντρέχει παρέλευση 18µήνου καθώς και στα νοσοκοµεία, εκτός αν κινδυνεύει η ζωή του κρατούµενου. Επίσης δεν θα συµµετάσχουµε σε καµία µορφή φρούρησης κρατουµένων στα δικαστήρια, πλην της παρέλευσης 18µήνου. Τέλος, δεν θα πραγµατοποιούνται επισκεπτήρια στα νοσοκοµεία (ούτε συγγενών, ούτε συνηγόρων) 
Για το Δ.Σ. 

Ο Πρόεδρος Ο Γραµµατέας 
ΓΚΑΤΖΙΩΛΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΣΜΥΡΝΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: