GREECE - The Heaven of this World

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Τριήμερη απεργία στη Φυλακή Χαλκίδας - Ευβοϊκή Γνώμη online- Ειδήσεις και νέα από όλη την Εύβοια

Τριήμερη απεργία στη Φυλακή Χαλκίδας - Ευβοϊκή Γνώμη online- Ειδήσεις και νέα από όλη την Εύβοια


Τριήμερη απεργία στη Φυλακή Χαλκίδας

Τριήμερη απεργία στη Φυλακή Χαλκίδας
Ημ/νία προσθήκης: 17 Ιανουαρίου 2012, 15:28
Απεργούν Σωφρονιστικοί υπάλληλοι και εξωτερικοί φρουροί.


Τρεις 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις πραγματοποιούν οι Σωφρονιστικοί υπάλληλοι και οι εξωτερικοί φρουροί της Φυλακής Χαλκίδας, την Τετάρτη 18, Πέμπτη 19 και Παρασκευή 20 Ιανουαρίου.
Όπως τονίζουν σε έγγραφα, που κοινοποίησαν και στον υπουργό Δικαιοσύνης, η κατάσταση στη Φυλακή τείνει να λάβει εκρηκτικές διαστάσεις, καθώς πολλοί υπάλληλοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης μετά την εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου, ενώ επιπλέον υπάρχει έλλειψη προσωπικού και υλικοτεχνικής υποδομής.
Ο πρόεδρος των Εξωτερικών Φρουρών Γιώργος Μπιτάδος (φωτό) μας εξηγεί ότι:   "Με το Ενιαίο Μισθολόγιο οι εργαζόμενοι στις Φυλακές αντιμετωπίζονται σαν υπάλληλοι γραφείου, αν και ένστολοι στο σύνολό τους και ένοπλοι, στην περίπτωση των εξωτερικών φρουρών.
Αποτέλεσμα ήταν να καταργηθούν επιδόματα που προέβλεπε το παλιό μισθολόγιο, λόγω της ιδιαιτερότητας της εργασίας μας και η μείωση των μισθών μας να είναι τεράστια, δυσανάλογα μεγάλη σε σχέση με άλλους κλάδους.
Έτσι όμως, οι συνάδελφοι που έχουν αναλάβει μεγάλες δανειακές υποχρεώσεις, από στεγαστικά δάνεια π.χ., να αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης των ιδίων και των οικογενειών τους. Ο δρόμος του αγώνα είναι πλέον μονόδρομος για τον κλάδο μας."

Δεν υπάρχουν σχόλια: